01.03.2010

Rezultatele Proiectului dintre Primăria Municipiului Timişoara şi GTZ

Proiectul de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică din Timişoara” între Primăria Municipiului Timişoara (PMT)

01.03.2010

Aprobare finală Plan Urbanistic Zonal - Malurile Canalului Bega

Prin Hotărârea Consiliului Local 27/26.01.2010 a fost  aprobarea Planul Urbanistic Zonal "Malurile Canalului Bega Timişoara". Acesta

04.01.2010

Iluminarea şi semnalizarea clădirilor istorice

Clădirile care au facut obiectul lucrărilor de reabilitare în cadrul proiectelor demonstrative vor fi puse

Piaţa Traian, nr. 2 (zona de reabilitare urbană Fabric)
» IMPRESSUM
Proiect de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a cartierelor istorice din Timişoara” © 2006-2007
« toate stirile
Workshop de perfecţionare „Măsuri pentru îmbunătăţirea echilibrului energetic în cadrul reabilitării clădirilor istorice“, partea a II-a

În perioada 26-28 februarie se va desfăşura cea de-a doua parte a Workshop-ului de perfecţionare „Măsuri pentru îmbunătăţirea echilibrului energetic în cadrul reabilitării clădirilor istorice“. Acest workshop, organizat de către Proiectul de cooperare romano-german "Reabilitarea Prudentă şi Revitalizarea Economică a Cartierelor Istorice din Timişoara", se va desfăşura în cadrul Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural al judeţului Timiş, de la ora 12.00 la 16.00.
Arhitectul Johannes Stumpf, expert atestat în reabilitarea termică, va aprofunda pe un caz real modalităţile de calcul şi de îmbunătăţire a echilibrului energetic a clădirilor istorice. Workshop-ul va cuprinde măsurători şi calcule pe un imobil din zona istorica din Timişoara, inclusiv găsirea de soluţii concrete în vederea reabilitării sale termice în concordanţă cu statutul de monument istoric.
Scopul acestui workshop, care se adresează specialiştilor în construcţii, arhitecţilor şi inginerilor, este îmbunătăţirea nivelului profesional pe acest segment al proiectării şi sensibilizarea asupra problemelor speciale pe care le ridică reabilitarea termica a clădirilor istorice.
Odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, acest subiect a devenit relevant datorită noilor ordonanţe şi reglementări atât la nivel naţional cât şi la nivel european, privind îmbunătăţirea echilibrului energetic.
Pentru mai multe informaţii contactaţi biroul ne puteţi contacta la numărul de telefon 0256.435436 sau la sediul biroului nostru de pe str. Ştefan cel Mare, nr. 2.

» realizat de DOW MEDIA