01.03.2010

Rezultatele Proiectului dintre Primăria Municipiului Timişoara şi GTZ

Proiectul de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică din Timişoara” între Primăria Municipiului Timişoara (PMT)

01.03.2010

Aprobare finală Plan Urbanistic Zonal - Malurile Canalului Bega

Prin Hotărârea Consiliului Local 27/26.01.2010 a fost  aprobarea Planul Urbanistic Zonal "Malurile Canalului Bega Timişoara". Acesta

04.01.2010

Iluminarea şi semnalizarea clădirilor istorice

Clădirile care au facut obiectul lucrărilor de reabilitare în cadrul proiectelor demonstrative vor fi puse

Str. Eugeniu de Savoya, nr. 6 (zona de reabilitare urbană Cetate)
» IMPRESSUM
Proiect de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a cartierelor istorice din Timişoara” © 2006-2007
« toate stirile
Workshop de perfecţionare „Măsuri pentru îmbunătăţirea echilibrului energetic în cadrul reabilitării clădirilor istorice“

Problema schimbării climatice este pe lângă costuri, un motiv important pentru a face tot posibilul în vederea reducerii consumului de energie. Odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, acest subiect a devenit relevant datorită noilor ordonanţe şi reglementări atât la nivel naţional cât şi la nivel european, privind îmbunătăţirea echilibrului energetic.
Clădirile istorice constituie o categorie aparte, pentru că trebuie să se tină atât de costurile cauzate de consumul de energie, cât şi de respectarea cerinţelor privind reabilitarea prudentă a acestora din punct de vedere al identităţii istorice.
În acest sens se va desfăşura un workshop pe tema reducerii consumului de energie. Cursul va fi împărţit în două parţi: în prima se vor discuta principii generale ale calcului energetic, iar în cea de-a doua se vor discuta soluţii practice alternative adaptate clădirilor istorice.
Workshop-ului va avea loc pe data de 4, 5 şi 6 decembrie 2007, la Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural al judeţului Timiş, de la ora 12.00 la 16.00.
Acest workshop se adresează specialiştilor în construcţii, arhitecţilor şi inginerilor.
În luna februarie 2008 va avea loc o continuare a acestui workshop, axată pe analiza şi soluţionarea unor cazuri concrete.
Participarea este gratuită, iar participarea la primul workshop este necesară pentru a putea urma cel de-al doilea curs din februarie 2008.

Programul workshop-ului

 

» realizat de DOW MEDIA