01.03.2010

Rezultatele Proiectului dintre Primăria Municipiului Timişoara şi GTZ

Proiectul de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică din Timişoara” între Primăria Municipiului Timişoara (PMT)

01.03.2010

Aprobare finală Plan Urbanistic Zonal - Malurile Canalului Bega

Prin Hotărârea Consiliului Local 27/26.01.2010 a fost  aprobarea Planul Urbanistic Zonal "Malurile Canalului Bega Timişoara". Acesta

04.01.2010

Iluminarea şi semnalizarea clădirilor istorice

Clădirile care au facut obiectul lucrărilor de reabilitare în cadrul proiectelor demonstrative vor fi puse

Str. Ştefan cel Mare, nr. 4 (zona de reabilitare Fabric)
» IMPRESSUM
Proiect de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a cartierelor istorice din Timişoara” © 2006-2007
« toate stirile
Vă invităm la ediţia a II-a a Festivalului Bega Bulevard!

Primăria Municipiului Timişoara, în colaborare cu Societatea Germană pentru Cooperare Tehnică (GTZ) şi alţi parteneri, va organiza şi anul acesta, în perioada 19-21 iunie, Festivalul "Bega Bulevard". A doua ediţie a sărbătorii Canalului Bega se va desfăşura între Podul Tinereţii şi Podul Traian.
Canalul Bega reprezintă o resursă naturală regenerabilă, un element indispensabil pentru viaţă, pentru timişoreni. Prin parcurile şi vegetaţia din zona malurilor, Bega este un factor determinant în menţinerea echilibrului ecologic. Canalul Bega, vechiul Begheu, deţine un semnificativ potenţial turistic, parcurgând întregul oraş. Parcurile atractive de-a lungul canalului formează un adevărat "bulevard verde", care oferă timişorenilor o varietate de posibilităţi de recreere şi de divertisment, mai ales în zona centrală. De asemenea, reintroducerea navigaţiei de agrement pe Bega va contribui la valorificarea turistică a acestei zone.
"Bega Bulevard" doreşte să atragă atenţia timişorenilor asupra importanţei canalului Bega pentru oraş şi asupra posibilităţilor de recreere, agrement, sport sau divertisment pe care acesta le oferă. Festivalul va concentra pe parcursul celor trei zile, activităţi informative, de divertisment şi culturale.
Timişorenii vor avea ocazia în după-amiaza zilei de vineri,19 iunie, să facă cunoştinţă cu expoziţia "Bega de mâine", care va avea loc în Parcul Apinet. Vizitatorii vor putea vedea cum ar putea arăta zona canalului Bega în viitorul apropiat conform propunerilor discutate în prezent de municipalitate, arhitecţi, urbanişti şi timişoreni. Panourile vor fi amplasate într-un pavilion mobil special construit cu această ocazie, care vor prezenta grafic conceptele şi propunerile pentru Planul Urbanistic Zonal realizat în scopul de a reglementa dezvoltarea armonioasă a malurilor canalului Bega. Vizitatorii vor putea găsi şi un proiect detaliat de amenajare peisagistică a Parcului Copiilor. În acelaşi timp pavilionul mobil, va găzdui o a doua expoziţie, pe tema rezultatelor Proiectului Româno-German Reabilitarea Prudentă şi Revitalizarea Economică a Cartierelor Istorice din Timişoara. Proiectul, care a fost iniţiat în 2006, a avut ca obiective principale coordonarea procesului de reabilitare, dezvoltarea unei strategii, consiliere, achiziţionare de fonduri, cursuri de perfecţionare profesională şi informarea cetăţenilor pentru implicarea lor în procesul de reabilitare urbană.
De asemenea, se va organiza o dezbatere între experţi, cu participarea oraşelor partenere Karlsruhe, Gera şi Sibiu. Vor fi luate în discuţie măsuri necesare pentru stabilirea strategiei de dezvoltare urbană durabilă şi competitivă a zonei. Revitalizarea şi dezvoltarea malurilor canalului vor fi un proiect important, integrat în cadrul cererii de aplicaţie pentru fonduri structurale europene, din cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2007-2013, axa prioritară 1, "Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor-poli urbani de creştere".
Agenda festivalului va cuprinde o serie de concerte (The Interspehere din Germania, Adi Barar and Zoom, Alina Nica and Band, Cristi Iacob, Intre prieteni, Timisoara Big Band), spectacole de teatru (Aualeu Teatru de Garaj şi Curte, Povestea muzicala "Petrică şi Lupul", Teatru de păpuşi pentru copii "Rikiki şi Rokoko"), spectacol de foc pe canalul Bega (trupa Shadows), proiectii video, focuri de artificii pe muzică, activităţi sportive şi cursuri de dans în aer liber dar şi numeroase activităţi pentru copii, ateliere de desen şi jonglerii, expoziţii şi standuri de informare, cu activităţi interactive, culturale şi artistice. Duminică, 21 iunie, se va organiza şi un picnic public, în Parcul Catedralei, la care sunt invitaţi să participe toţi timişoreni. Va fi un picnic aşa cum se întâmplă în toate marile parcuri europene, unde oamenii vin cu pătura de acasă, cu coşuleţul cu mâncare, cu cărţi, cu mingea, citesc, mânâncă, aruncă deşeurile la coşul de gunoi, se bucură de natură.
Tot duminică se va organiza deja celebrul concurs de răţuşte pe Bega, eveniment organizat de Cluburile Rotaract din Timişoara în colaborare cu Consultatul Germaniei din Timişoara, sponsorizat de Districtul Rotary 2241 şi compania Continental. Anul acesta vor participa mii de răţuşte, banii obţinuţi urmând să fie folosiţi pentru punerea în acţiune a unui cabinet medical mobil, care să deservească persoanele din localităţile care nu au acces facil la consultaţii medicale.
Organizaţiile, asociaţiile şi firmele partenere ale Festivalului "Bega Bulevard" vor pregăti o serie de expoziţii precum: Expoziţia proiecte de reamenajare a canalului Bega (Facultatea de Arhitectura Timişoara), Expoziţia "Oraşul şi râul" (Fundaţia Culturală First), Expoziţia "Cultură pentru natură" (Aquatim), Expoziţia foto "Bega" (Fundaţia Rubin), Expoziţia "Monstrul din Bega" (Direcţia Apelor Banat şi Eco Club) etc.
De asemenea în standurile partenerilor noştri vor avea loc ateliere de pictură pentru copii, de artă, de broderie, concurs bărcuţelor de hârtie pe Bega, concursuri de desen etc.
Vă invităm astfel la Festivalul dedicat Canalului Bega, să ne bucurăm împreună de ceea ce ne poate oferi zi de zi.


» realizat de DOW MEDIA