01.03.2010

Rezultatele Proiectului dintre Primăria Municipiului Timişoara şi GTZ

Proiectul de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică din Timişoara” între Primăria Municipiului Timişoara (PMT)

01.03.2010

Aprobare finală Plan Urbanistic Zonal - Malurile Canalului Bega

Prin Hotărârea Consiliului Local 27/26.01.2010 a fost  aprobarea Planul Urbanistic Zonal "Malurile Canalului Bega Timişoara". Acesta

04.01.2010

Iluminarea şi semnalizarea clădirilor istorice

Clădirile care au facut obiectul lucrărilor de reabilitare în cadrul proiectelor demonstrative vor fi puse

Str. Lucian Blaga, nr. 8 (zona de reabilitare urbană Cetate)
» IMPRESSUM
Proiect de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a cartierelor istorice din Timişoara” © 2006-2007
« toate stirile
Training-ul “Măsuri pentru îmbunătăţirea echilibrului energetic în cadrul reabilitării clădirilor istorice” continuă

În perioada 19-21 mai, Primăria Municipiului Timişoara şi Societatea Germană pentru Cooperare Tehnică (GTZ) organizează cea de-a treia întâlnire din cadrul training-ului asupra măsurilor aplicabile pentru eficientizare energetică în procesul de reabilitare a clădirilor istorice.
Workshop-ul se desfăşoară în colaborare cu Facultatea de Arhitectură din Timişoara. Noua întâlnire dintre arhitectul german Johannes Stumpf, expert atestat în reabilitare termică, are loc urmare a interesului manifestat de participanţi la sesiunile anterioare faţa de abordarea practică a acestui domeniu. De data aceasta, cei vizaţi vor fi studenţi ai Facultăţii de Arhitectură şi Construcţii din Timişoara.
Pe parcursul celor 3 zile participanţii vor lucra organizaţi în grupuri de lucru pentru identificarea de măsuri de reabilitare termică cu aplicabilitate în situaţii concrete.
Scopul acestor training-uri este crearea şi formarea unui nucleu de specialişti şi viitori experţi care să aibă o bună înţelegere a întregului proces de îmbunătăţire a echilibrului energetic, mai ales la clădirile vechi. Ei vor fi cei care vor putea oferi suportul de servicii într-un proces mai amplu, în derulare, de reabilitare a clădirilor istorice din oraşul nostru. Acestea, în speţă, constituie o categorie aparte. In reabilitarea lor trebuie să se tină cont atât de costurile cauzate de consumul de energie, cât şi de respectarea cerinţelor privind reabilitarea prudentă clădirilor din punct de vedere al identităţii istorice.
Pentru mai multe informaţii nu ezitaţi să ne contactaţi la numărul de telefon 0256.435436 sau la sediul biroului nostru de pe str. Ştefan cel Mare, nr. 2.

 

» realizat de DOW MEDIA