01.03.2010

Rezultatele Proiectului dintre Primăria Municipiului Timişoara şi GTZ

Proiectul de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică din Timişoara” între Primăria Municipiului Timişoara (PMT)

01.03.2010

Aprobare finală Plan Urbanistic Zonal - Malurile Canalului Bega

Prin Hotărârea Consiliului Local 27/26.01.2010 a fost  aprobarea Planul Urbanistic Zonal "Malurile Canalului Bega Timişoara". Acesta

04.01.2010

Iluminarea şi semnalizarea clădirilor istorice

Clădirile care au facut obiectul lucrărilor de reabilitare în cadrul proiectelor demonstrative vor fi puse

Piaţa Romanilor, nr. 14 (zona de reabilitare urbană Fabric)
» IMPRESSUM
Proiect de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a cartierelor istorice din Timişoara” © 2006-2007
« toate stirile
Simpozion naţional „Instrumente privind reabilitarea urbană în România – experienţe şi propuneri pentru o strategie naţională de reabilitare”

Sibiu, 26-28.11.2008, Centrul Cultural Habitus, Piaţa Mica nr.4

Primăria Municipiului Sibiu împreună cu Fundaţia pentru Reabilitare Urbană organizează simpozionul naţional cu participare internaţională „Instrumente privind reabilitarea urbană în România – experienţe şi propuneri pentru o strategie naţională de reabilitare”, care se va desfăşura în perioada 26-28 noiembrie 2008 la centrul cultural Habitus din Sibiu (Piaţa Mică nr. 4 – subsolul Bisericii Catolice).
Centrul istoric Sibiu a cunoscut pe parcursul ultimilor ani schimbări majore, aşa încât poate fi considerat ca fiind unul dintre cele mai bine conservate zone istorice din România. Valorile remarcabile ale întregii zone istorice, precum şi implicarea administraţiei locale şi a altor actori locali în procesul de conservare a centrului istoric, au creat bazele necesare pentru implementarea unui program integrat de reabilitare.
Una dintre instituţiile importante care a sprijinit, pe parcursul ultimilor 8 ani, acest proces integrat de reabilitare a fost Proiectul de cooperare Româno-German „Reabilitarea centrului istoric Sibiu” (proiect de cooperare între Primăria Municipiului Sibiu şi Societatea Germană pentru Colaborare Tehnică - G.T.Z.).
Evaluarea sistematică a experienţelor acumulate, precum şi ghidarea lor spre o strategie integrată de reabilitare pe plan naţional, reprezintă pe viitor o provocare atât pentru oraşul Sibiu, cât şi pentru alte oraşe cu zone istorice din România.
De asemenea, această ocazie va marca şi încheierea fazei de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ) la reabilitarea centrului istoric Sibiu.

Toată echipa Centrului de Coordonare pentru Reabilitarea Cartierelor Istorice din Timişoara (CCRCIT) va participa la simpozionul naţional „Instrumente privind reabilitarea urbană în România – experienţe şi propuneri pentru o strategie naţională de reabilitare”, de aceea biroul va fi închis în această perioadă.

Programul Simpozionului naţional „Instrumente privind reabilitarea urbană în România – experienţe şi propuneri pentru o strategie naţională de reabilitare”

 


» realizat de DOW MEDIA