01.03.2010

Rezultatele Proiectului dintre Primăria Municipiului Timişoara şi GTZ

Proiectul de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică din Timişoara” între Primăria Municipiului Timişoara (PMT)

01.03.2010

Aprobare finală Plan Urbanistic Zonal - Malurile Canalului Bega

Prin Hotărârea Consiliului Local 27/26.01.2010 a fost  aprobarea Planul Urbanistic Zonal "Malurile Canalului Bega Timişoara". Acesta

04.01.2010

Iluminarea şi semnalizarea clădirilor istorice

Clădirile care au facut obiectul lucrărilor de reabilitare în cadrul proiectelor demonstrative vor fi puse

Str. General Henry Berthelot nr. 4 (zona de reabilitare urbană Iosefin)
» IMPRESSUM
Proiect de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a cartierelor istorice din Timişoara” © 2006-2007
« toate stirile
Săptămāna de conferinţe pe tema reabilitării clădirilor istorice

Proiectul de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a cartierelor istorice din Timişoara”, în colaborare cu Programul de Masterat „Reabilitarea clădirilor istorice” a Facultăţii de Arhitectură din cadrul Universităţii Karlsruhe, Facultăţile de Arhitectură şi Construcţii a Universităţii Politehnica Timişoara, Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional a judeţului Timiş şi Ordinul Arhitecţilor Timiş, organizează în perioada 26. – 30. martie 2007 o săptămână de conferinţe adresată masteranzilor, studenţilor, arhitecţilor şi inginerilor timişoreni, care manifestă interes pentru domeniul reabilitării clădirilor istorice. Prelegerile din cele cinci zile ale acţiunii vor fi susţinute atât de profesori ai Facultăţilor de Construcţii şi Arhitectură din Timişoara, cât şi de colegii lor de la Facultatea de Arhitectură din oraşul înfrăţit Karlsruhe. În fiecare dintre cele cinci zile alocate sesiunii de comunicare, prelegerile se vor axa pe o altă temă relevantă pentru reabilitarea corectă a imobilelor istorice: modalităţi de intervenţie pe fondul construit existent, zidărie de cărămidă, structuri de beton şi lemn şi probleme legate de fizica construcţiilor.
Deschiderea va avea loc luni, 26 martie în Amfiteatrul „Constantin Avram” al Facultăţii de Construcţii din Timişoara şi va fi oficiată de Primarul Municipiului Timişoara, dl. dr. ing. Gheorghe Ciuhandu.

» realizat de DOW MEDIA