01.03.2010

Rezultatele Proiectului dintre Primăria Municipiului Timişoara şi GTZ

Proiectul de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică din Timişoara” între Primăria Municipiului Timişoara (PMT)

01.03.2010

Aprobare finală Plan Urbanistic Zonal - Malurile Canalului Bega

Prin Hotărârea Consiliului Local 27/26.01.2010 a fost  aprobarea Planul Urbanistic Zonal "Malurile Canalului Bega Timişoara". Acesta

04.01.2010

Iluminarea şi semnalizarea clădirilor istorice

Clădirile care au facut obiectul lucrărilor de reabilitare în cadrul proiectelor demonstrative vor fi puse

Str. General Henry Berthelot nr. 4 (zona de reabilitare urbană Iosefin)
» IMPRESSUM
Proiect de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a cartierelor istorice din Timişoara” © 2006-2007
« toate stirile
Reabilitare corectă a clădirii din str. Timotei Cipariu nr. 1

Lucrările de la imobilul din str. Timotei Cipariu nr. 1 au fost finanţate prin programul „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a cartierelor istorice din Timişoara” – un parteneriat româno-german între Primăria Municipiului Timişoara şi GTZ, derulat prin Centrul de Coordonare pentru Reabilitarea Cartierelor Istorice din Timişoara. Prin acest program, Guvernul Federal German a pus la dispoziţie o contribuţie financiară în valoare de 440.000 euro pentru desfăşurarea de activităţi demonstrative şi de training în scopul reabilitării prudente a imobilelor monumente istorice de interes deosebit, proprietate privată sau publică.
Imobilul din str. Timotei Cipariu nr.1 a fost construit în anul 1902, are o suprafaţă de 1100 mp şi o înălţime de 14 m. De-a lungul timpului a suferit intervenţii care nu au fost în concordanţă cu Legea privind protejarea monumentelor istorice nr. 422/2001. Proprietarul acestui imobil istoric este Biserica Reformată Timişoara - Cetate. Această clădire este foarte importantă pentru oraş, deoarece în faţa acesteia au început protestele timişorenilor din decembrie 1989.
La acest imobil au fost efectuate lucrări de reabilitare a faţadelor cu triplă orientare (spre Piaţa Maria, 16 Decembrie 1989 şi Timotei Cipariu), iar vitraliile au fost schimbate. Costul total al acestor lucrări s-a ridicat la valoarea aproximativă de 518.000 lei.
Contribuţia asociaţiei de proprietari a fost proiectul tehnic şi 30% din valoarea lucrărilor de reabilitare şi iar restul, de 70%, fost acoperit din fonduri GTZ.
Criterii generale de selecţie a clădirilor istorice pentru programul de reabilitare prudentă:
- Proprietarii imobilului să fie constituiţi în asociaţie de proprietari.
- Asociaţia de proprietari a solicitat şi beneficiat de consultanţă tehnică gratuită din partea CCRCIT sub forma unui raport de consultanţă întocmit de către un arhitect.
- Clădirea este situată într-una dintre zonele istorice, Cetate, Iosefin, Fabric.
- Clădire este monument istoric sau inclusă într-un ansamblu sau sit urban istoric.
- Clădirile sunt proprietate publică sau privată a Municipiului Timişoara sau a persoanelor private cu situaţie juridică
- Proprietarii deţin documentaţia tehnică necesară pentru autorizarea de construire.
- Proprietarii participă cu 30% din costul total estimat al lucrărilor.

 

 

» realizat de DOW MEDIA