01.03.2010

Rezultatele Proiectului dintre Primăria Municipiului Timişoara şi GTZ

Proiectul de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică din Timişoara” între Primăria Municipiului Timişoara (PMT)

01.03.2010

Aprobare finală Plan Urbanistic Zonal - Malurile Canalului Bega

Prin Hotărârea Consiliului Local 27/26.01.2010 a fost  aprobarea Planul Urbanistic Zonal "Malurile Canalului Bega Timişoara". Acesta

04.01.2010

Iluminarea şi semnalizarea clădirilor istorice

Clădirile care au facut obiectul lucrărilor de reabilitare în cadrul proiectelor demonstrative vor fi puse

Str. Iozsef Preyer, nr. 2 (zona de reabilitare urbană Iosefin)
» IMPRESSUM
Proiect de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a cartierelor istorice din Timişoara” © 2006-2007
« toate stirile
Materiale de promovare a măsurilor de reabilitare corectă a clădirilor istorice

Centrul de Coordonare pentru Reabilitarea Cartierelor Istorice din Timişoara din cadrul Direcţiei de Dezvoltare a Primăriei Timişoara vă sfătuieşte pentru o reabilitare corectă a clădirilor istorice din Timişoara. De data aceasta vă pune la dispoziţie o serie de pliante, „Îndrumar pentru proprietari şi locatari” – utile şi specialiştilor din domeniul reabilitării urbane. Materialele editate în cadrul Proiectului Reabilitarea Prudentă şi Revitalizarea Economică a Cartierelor Istorice din Timişoara, conţin recomandări pentru intervenţii corecte şi eficiente în vederea reabilitării elementelor unei clădiri istorice şi recomandări specializate de prevenţie a unor probleme care pot apărea la construcţiile vechi.
Aceste pliante vin în completarea şi sunt concepute similar „Îndrumarului pentru intervenţiile asupra clădirilor din Cartierul Cetate şi din zonele istorice protejate din Timişoara”. Îndrumarul a fost lansat în luna mai a acestui an, odată cu deschiderea expoziţiei cu aceeaşi temă – „Măsuri pentru reabilitarea corectă a clădirilor istorice din Timişoara”.
În setul informativ (5 pliante) puteţi consulta informaţii despre măsurile pe care să le aplicaţi pentru a menţine zidăria uscată („Zidărie uscată – sănătate şi confort”), pentru renovarea pardoselii („Pardoseli istorice din lemn – Reabilitare şi refacere”), reabilitarea sau înlocuirea ferestrelor („Ferestre istorice – conservare şi reabilitare”, „Ferestre noi în zonele istorice”), uşilor şi porţilor („Uşi şi porţi istorice – conservare şi reabilitare”).
Pliantele se distribuie gratuit la sediul Centrului de Coordonare pentru Reabilitarea Cartierelor Istorice din Timişoara, de pe strada Ştefan cel Mare, nr. 2, în incinta Primăriei Municipiului Timişoara, cât şi la sediile partenerilor noştri (Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Timiş, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Fundaţia Româno-Germană).
Informaţiile vă sunt utile pentru locuinţă dumneavoastră, pentru întreţinerea şi menţinerea funcţionalităţii şi valorii estetice a clădirii în care locuiţi sau pentru reabilitarea corectă a unor componente ale acesteia (podele, uşi, ferestre, zidărie) afectate de timp sau alţi factori dăunători. Unele dintre recomandări le puteţi pune chiar dumneavoastră în practică, iar pentru altele se impune să apelaţi la un specialist. Situaţiile prezentate sunt ilustrate cu exemple pozitive şi negative.
Vă aşteptăm la sediul biroului nostru pentru a vă oferi mai multe informaţii despre aceste pliante informative şi despre oferta noastră de consultanţă tehnică gratuită. Vă oferim cu încredere câteva răspunsuri şi recomandări utile de urmat pentru o reabilitare corectă.

Contact:
Melania Pop
Raluca Pop
Centrul de Coordonare pentru Reabilitarea Cartierelor Istorice din Timişoara
Str. Stefan cel Mare, nr. 2
www.gtztm.ro

DOWNLOAD
- Zidărie uscată – sănătate şi confort
- Pardoseli istorice din lemn – Reabilitare şi refacere
- Ferestre istorice – conservare şi reabilitare
- Ferestre noi în zonele istorice
- Uşi şi porţi istorice – conservare şi reabilitare

 

» realizat de DOW MEDIA