01.03.2010

Rezultatele Proiectului dintre Primăria Municipiului Timişoara şi GTZ

Proiectul de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică din Timişoara” între Primăria Municipiului Timişoara (PMT)

01.03.2010

Aprobare finală Plan Urbanistic Zonal - Malurile Canalului Bega

Prin Hotărârea Consiliului Local 27/26.01.2010 a fost  aprobarea Planul Urbanistic Zonal "Malurile Canalului Bega Timişoara". Acesta

04.01.2010

Iluminarea şi semnalizarea clădirilor istorice

Clădirile care au facut obiectul lucrărilor de reabilitare în cadrul proiectelor demonstrative vor fi puse

Piaţa Romanilor, nr. 12 (zona de reabilitare urbană Fabric)
» IMPRESSUM
Proiect de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a cartierelor istorice din Timişoara” © 2006-2007
« toate stirile
Impactul expoziţiei Abordarea corectă a măsurilor de reabilitare

Prima expoziţie pe teme de reabilitare a clădirilor istorice din Timişoara, „Abordarea corectă a măsurilor de reabilitare”, a fost deschisă publicului larg în perioada 22 mai – 30 iunie 2008. Evenimentul a fost găzduit de Atelierul de Urbanism, situat pe strada Alba Iulia nr.1, într-o zonă ultra-centrală şi circulată a Timişoarei. Acţiunea iniţiată şi organizată sub egida Proiectului de cooperare româno-german "Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a cartierelor istorice din Timişoara" se încadrează în contextul complex de activităţi pentru informarea corectă a cetăţenilor din cartierele istorice ale oraşului şi sensibilizarea acestora cu privire la diferitele probleme care apar în procesul de reabilitare.
Deschiderea expoziţiei a fost oficiată în 22 mai 2008, la orele 11.00 de către domnul primar Gheorghe Ciuhandu, doamna Aurelia Junie, Şef Direcţia Dezvoltare din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, domnul Jochen Gauly, reprezentantul GTZ şi domnul Mihai Opriş, unul din autorii „Îndrumarului pentru intervenţiile asupra clădirilor din Cartierul Cetate şi din zonele istorice protejate din Timişoara”. Evenimentul a avut loc cu sala plină. Au participat în reprezentanţi ai instituţiilor şi firmelor partenere, arhitecţi şi ingineri locali, studenţi la Facultatea de Arhitectură şi Construcţii, cât şi numeroşi reprezentanţi ai presei scrise şi audio-vizuale.
Cu prilejul deschiderii expoziţiei "Abordarea corectă a măsurilor de reabilitare" a fost lansat şi „Îndrumarul pentru intervenţiile asupra clădirilor din Cartierul Cetate şi din zonele istorice protejate din Timişoara” (aprobat prin H.C.L. nr. 224/22 mai 2008) material informativ tipărit în 5.000 de exemplare pentru distribuire gratuită.
Timişorenii care au dorit să primească consultanţă tehnică gratuită privind reabilitarea clădirilor istorice au putut veni în zilele de miercuri, între orele 10.00 şi 12.00, şi joi, între 15.00 şi 17.00 la locul desfăşurării expoziţiei. Aici le-au stat la dispoziţie pe toată durata expoziţiei „Abordarea corectă a măsurilor de reabilitare” arhitecţi consultanţi care le-au oferit informaţii necesare privind reabilitarea corectă şi prevenirea asupra posibilelor investiţii greşite.
În perioada 2 – 4 iunie s-a organizat prima întâlnire din cadrul cooperării dintre Institutul pentru dezvoltare urbană şi construcţii din Leipzig (ISB) şi Facultatea de Arhitectură a Universităţii Politehnica din Timişoara. În cadrul expoziţiei a fost susţinut colocviul “Oraş în tranziţie”, care urmăreşte strategia de dezvoltare urbană a oraşelor Timişoara şi Leipzig.
Expoziţiei „Abordarea corectă a măsurilor de reabilitare” a fost locul întâlnirilor cu studenţii de la mai multe facultăţi din oraş implicaţi în proiectul Bega Day, aflat la prima ediţie. Printre organizatori s-au numărat şi Centrul de Reabilitare Urbană Timişoara (CRUT) şi Societatea Germană pentru Cooperare Tehnică (GTZ) GmbH.
Vizitatorilor expoziţiei (circa 300) s-au dovedit foarte interesaţi în legătură cu reabilitarea clădirilor istorice. S-au cerut şi detalii legate de cursurile de specializare organizate regulat de către Proiectul de cooperare româno-german "Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a cartierelor istorice din Timişoara" cât şi despre consultanţa tehnică gratuită. Interesul proprietarilor de case din zone istorice, dar şi a altor concitadini pentru , „Abordarea corectă a măsurilor de reabilitare” lasă deschisă această temă pentru o posibilă următoare expoziţie cu exemple de reabilitare pentru alte elemente din clădirile istorice care încă nu au fost cuprinse în expoziţia din 22 mai – 30 iunie.

 

Raport Expoziţie "Abordarea corectă a măsurilor de reabilitare"
Îndrumar pentru intervenţiile asupra clădirilor din Cartierul Cetate şi din zonele istorice protejate din Timişoara


» realizat de DOW MEDIA