01.03.2010

Rezultatele Proiectului dintre Primăria Municipiului Timişoara şi GTZ

Proiectul de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică din Timişoara” între Primăria Municipiului Timişoara (PMT)

01.03.2010

Aprobare finală Plan Urbanistic Zonal - Malurile Canalului Bega

Prin Hotărârea Consiliului Local 27/26.01.2010 a fost  aprobarea Planul Urbanistic Zonal "Malurile Canalului Bega Timişoara". Acesta

04.01.2010

Iluminarea şi semnalizarea clădirilor istorice

Clădirile care au facut obiectul lucrărilor de reabilitare în cadrul proiectelor demonstrative vor fi puse

Str. Ştefan cel Mare, nr. 17 (zona de reabilitare urbană Fabric)
» IMPRESSUM
Proiect de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a cartierelor istorice din Timişoara” © 2006-2007
« toate stirile
HotărÔrea Consiliului Local privind interdicţia temporară de construire de-a lungul malurilor Canalului Bega

Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 544 din 16.12.2008 s-a aprobat stabilirea interdicţiei temporare de construire de-a lungul malurilor Canalului Bega (între limita teritoriului administrativ al Municipiului Timişoara şi Staţia de epurare a apei) prin care vor fi blocate investiţiile sau proiectele de construcţie până la finalizarea şi aprobarea Planului urbanistic zonal (cel târziu până pe 01.07.2009).

Canalul Bega şi malurile sale au un potenţial enorm pentru dezvoltarea urbană din Timişoara. Canalul Bega parcurge întregul oraş, fiind acompaniat de-o parte şi de alta de parcuri publice atractive care reprezintă o parte centrală a spaţiului verde din oraş. Se creează astfel o aşa numita "bandă verde - albastră", coloana vertebrală a oraşului, recunoscută în toată regiunea.

În acest moment, malurile canalului Bega oferă o varietate de posibilităţi de petrecere a timpului liber, de recreere şi de divertisment pentru diferite grupuri ţintă, mai ales în zona centrală. Dar, pe de altă parte, multe alte părţi ale malurilor şi ale Canalului Bega sunt caracterizate de o lipsă de conservare şi de spaţii nefolosite ceea ce duce la o degradare a potenţialului canalului. Un număr mare de construcţii reprezintă un alt pericol pentru dezvoltarea zonei, atâta timp cât nu există un concept general şi un Plan urbanistic zonal.

Prin elaborarea unui concept general de dezvoltare a malurilor Canalului Bega şi a P.U.Z.-ului se vor crea premizele unei dezvoltări prudente ale malurilor Canalului Bega şi a spaţiului public deschis pentru cetăţenii oraşului Timişoara.

Detalii: Primăria Municipiului Timişoara

Referat
Anexă
Hartă» realizat de DOW MEDIA