01.03.2010

Rezultatele Proiectului dintre Primăria Municipiului Timişoara şi GTZ

Proiectul de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică din Timişoara” între Primăria Municipiului Timişoara (PMT)

01.03.2010

Aprobare finală Plan Urbanistic Zonal - Malurile Canalului Bega

Prin Hotărârea Consiliului Local 27/26.01.2010 a fost  aprobarea Planul Urbanistic Zonal "Malurile Canalului Bega Timişoara". Acesta

04.01.2010

Iluminarea şi semnalizarea clădirilor istorice

Clădirile care au facut obiectul lucrărilor de reabilitare în cadrul proiectelor demonstrative vor fi puse

Str. General Henry Berthelot, nr. 7 (zona de reabilitare urbană Iosefin)
» IMPRESSUM
Proiect de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a cartierelor istorice din Timişoara” © 2006-2007
« toate stirile
Finalizarea lucrărilor de reabilitare pentru imobilul din Piaţa Unirii nr. 9

Şantierul demonstrativ de la imobilul din Piaţa Unirii, nr. 9 s-a încheiat oficial pe 9 iulie, în prezenţa Primarului Timişoarei, dl Gheorghe Ciuhandu şi a altor reprezentanţi ai Municipalităţii, ai Societăţii Germane pentru Cooperare Tehnică (GTZ) şi ai proprietarilor beneficiari.
Lucrările de la imobilul din Piaţa Unirii nr. 9 au fost finanţate prin programul „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a cartierelor istorice din Timişoara” – un parteneriat româno-german între Primăria Municipiului Timişoara şi GTZ, derulat prin Centrul de Coordonare pentru Reabilitarea Cartierelor Istorice din Timişoara. Prin acest program, Guvernul Federal German a pus la dispoziţie o contribuţie financiară în valoare de 440.000 euro pentru desfăşurarea activităţilor demonstrative şi de training în scopul reabilitării prudente a imobilelor monumente istorice de interes deosebit, proprietate privată sau publică.
La imobilul din Piaţa Unirii, nr. 9, lucrările de reabilitare au vizat refacerea anvelopei/învelişului imobilului împreună cu componentele decorative, recondiţionarea şarpantei, tâmplăria faţadelor principale şi elementelor de feronerie. Lucrările au fost finalizate la termenul stabilit – 4 luni. Costul total al acestora s-a ridicat la valoarea aproximativă de 250.000 euro.
Contribuţia asociaţiei de proprietari a fost proiectul tehnic şi 30% din valoarea lucrărilor de reabilitare şi iar restul, de 70%, fost acoperit din fonduri GTZ. Aceleaşi procente de contribuţie a GTZ şi a beneficiarului vor asigura şi finanţarea lucrărilor în celelalte şantiere demonstrative care au fost sau vor fi deschise prin acelaşi Program până la finalul anului.
Până în momentul de faţă au fost iniţiate lucrări similare la clădirea din strada Timotei Cipariu, nr.1, beneficiarul fiind Biserica Reformată Timişoara-Cetate. Este vorba despre clădirea în faţa căreia au început protestele timişorenilor din decembrie 1989. Lucrările de reabilitare a clădirii au fost demarate în a doua jumătate a lunii mai şi au un termen de execuţie de patru luni de zile.

 


» realizat de DOW MEDIA