01.03.2010

Rezultatele Proiectului dintre Primăria Municipiului Timişoara şi GTZ

Proiectul de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică din Timişoara” între Primăria Municipiului Timişoara (PMT)

01.03.2010

Aprobare finală Plan Urbanistic Zonal - Malurile Canalului Bega

Prin Hotărârea Consiliului Local 27/26.01.2010 a fost  aprobarea Planul Urbanistic Zonal "Malurile Canalului Bega Timişoara". Acesta

04.01.2010

Iluminarea şi semnalizarea clădirilor istorice

Clădirile care au facut obiectul lucrărilor de reabilitare în cadrul proiectelor demonstrative vor fi puse

Piaţa Badea Cārţan, nr. 6 (zona de reabilitare urbană Fabric)
» IMPRESSUM
Proiect de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a cartierelor istorice din Timişoara” © 2006-2007
« toate stirile
Festivalul Bega Bulevard continuă

Primăria Municipiului Timişoara, în colaborare cu Societatea Germană pentru Cooperare Tehnică (GTZ) şi alţi parteneri, va organiza şi anul acesta, în perioada 19-21 iunie, Festivalul "Bega Bulevard". A doua ediţie a sărbătorii Canalului Bega se va desfăşura între Podul Tinereţii şi Podul Traian.
Canalul Bega reprezintă o resursă naturală regenerabilă, un element indispensabil pentru viaţă, pentru timişoreni. Prin parcurile şi vegetaţia din zona malurilor, Bega este un factor determinant în menţinerea echilibrului ecologic. Canalul Bega, vechiul Begheu, deţine un semnificativ potenţial turistic, parcurgând întregul oraş. Parcurile atractive de-a lungul canalului formează un adevărat "bulevard verde", care oferă timişorenilor o varietate de posibilităţi de recreere şi de divertisment, mai ales în zona centrală. De asemenea, reintroducerea navigaţiei de agrement pe Bega va contribui la valorificarea turistică a acestei zone.
"Bega Bulevard" doreşte să atragă atenţia timişorenilor asupra importanţei canalului Bega pentru oraş şi asupra posibilităţilor de recreere, agrement, sport sau divertisment pe care acesta le oferă. Festivalul va concentra pe parcursul celor trei zile, activităţi informative, de divertisment şi culturale.
Agenda festivalului va cuprinde o serie de activităţi pentru copii, ateliere de desen şi jonglerii, expoziţii, standuri de informare, spectacole de teatru, activităţi sportive şi cursuri de dans în aer liber, concerte şi proiecţii inedite pe Bega cat şi un spectacol inedit de focuri de artificii pe muzică. Se va organiza şi un picnic public, în Parcul Catedralei, la care sunt invitaţi să participe toţi timişoreni.
Duminică, 21 iunie, se va organiza deja celebrul concurs de răţuşte pe Bega, eveniment organizat de Clubul Rotaract în colaborare cu Consultatul Germaniei din Timişoara. Anul acesta vor participa 10.000 de răţuşte, banii obţinuţi urmând să fie folosiţi pentru punerea în acţiune a unui cabinet medical mobil, care să deservească persoanele din localităţile care nu au acces facil la consultaţii medicale.
Tot în cadrul "Bega Bulevard", reprezentaţi ai Primăriei Municipiului Timişoara, în colaborare cu Societatea Germană pentru Cooperare Tehnică (GTZ), vor prezenta propunerile de dezvoltare şi de revitalizare a malurilor canalului Bega, incluse în Planul urbanistic zonal. Municipalitatea intenţionează să transforme malurile canalului Bega într-un spaţiu urban atractiv, într-o zonă de recreere şi de agrement prin realizarea unei traseu continuu (neîntrerupt) pentru pietoni şi biciclete integrat în "coridorul verde" al canalului Bega. Pentru revitalizarea spaţiilor verzi este necesară conlucrarea dintre autorităţile implicate şi a locuitorilor oraşului.
De asemenea, se va organiza o dezbatere între experţi, cu participarea oraşelor partenere Karlsruhe şi Gera. Vor fi luate în discuţie măsuri necesare pentru stabilirea strategiei de dezvoltare urbană durabilă şi competitivă a zonei. Revitalizarea şi dezvoltarea malurilor canalului vor fi un proiect important, integrat în cadrul cererii de aplicaţie pentru fonduri structurale europene, din cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2007-2013, axa prioritară 1, "Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor-poli urbani de creştere".
Vă invităm astfel la Festivalul dedicat Canalului Bega, să ne bucurăm împreună de ceea ce ne poate oferi zi de zi.
Pentru mai multe informaţii privind desfăşurarea festivalului, nu ezitaţi sa ne contactaţi la sediul Centrului de Coordonare pentru Reabilitarea Cartierelor Istorice din Timişoara (str. Ştefan cel Mare, nr. 2) sau la tel. 0256435436.

 

» realizat de DOW MEDIA