01.03.2010

Rezultatele Proiectului dintre Primăria Municipiului Timişoara şi GTZ

Proiectul de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică din Timişoara” între Primăria Municipiului Timişoara (PMT)

01.03.2010

Aprobare finală Plan Urbanistic Zonal - Malurile Canalului Bega

Prin Hotărârea Consiliului Local 27/26.01.2010 a fost  aprobarea Planul Urbanistic Zonal "Malurile Canalului Bega Timişoara". Acesta

04.01.2010

Iluminarea şi semnalizarea clădirilor istorice

Clădirile care au facut obiectul lucrărilor de reabilitare în cadrul proiectelor demonstrative vor fi puse

Piaţa Romanilor, nr. 14 (zona de reabilitare urbană Fabric)
» IMPRESSUM
Proiect de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a cartierelor istorice din Timişoara” © 2006-2007
« toate stirile
Expoziţia - container Măsurile corecte de reabilitare a clădirilor istorice

Primăria Municipiului Timişoara şi Societatea Germană pentru Cooperare Tehnică (GTZ) au inaugurat Expoziţia "Măsurile corecte de reabilitare a clădirilor istorice", prima expoziţie-container organizată în România.
Pentru a accentua efectul asupra publicului, expoziţia a fost amplasată într-un container în spaţiul public din Piaţa Unirii, unde ar putea rămâne până la finalizarea lucrărilor demonstrative din zonă, însă acesta poate fi transportat şi amplasat în orice punct din Timişoara, unde alte expoziţii similare pot informa cetăţenii despre proiectele de reabilitare urbană pe care municipalitatea timişoreană le are în pregătire.
Containerul are dimensiunile 600 x 250 x 250 cm şi a fost amenajat în mod special în acest scop şi amplasat în Piaţa Unirii în aşa fel încât să permită contactul vizual al privitorului cu clădirile la care au loc lucrările amintite mai sus. Activităţi prevăzute în container şi în zona adiacentă sunt: vizitarea de către public a expoziţiei, distribuirea de broşuri şi pliante realizate de Primăria Municipiului Timişoara şi Centrul de Coordonare pentru Reabilitarea Cartierelor Istorice Timişoara, prezentări pentru asociaţii de proprietari sau grupuri de elevi. Pentru a încuraja timişorenii să conştientizeze aspectele de conservare a clădirilor istorice şi a moştenirii culturale este necesară o informare generală a publicului.
Expoziţia prezintă în panourile exterioare cele şase proiecte demonstrative de reabilitare care au fost iniţiate şi care vor fi derulate pe parcursul acestui an de Primărie în colaborare cu GTZ (Societatea Germană de Cooperare Tehnică). În interior sunt prezentate regulile de reabilitare corectă a mai multor elemente constructive de la clădirile istorice, în bannere şi obiecte tridimensionale realizate într-o manieră grafică modernă şi într-un limbaj accesibil.
Publicul poate vizita zilnic expoziţia aflată în Piaţa Unirii între orele 10 - 22, iar cei interesaţi pot obţine mai multe informaţii de la Centrul de Reabilitare Urbană Timişoara din str. Ştefan cel Mare nr. 2, tel. 0256 435436 sau din pagina de internet www.gtztm.ro.

 
» realizat de DOW MEDIA