01.03.2010

Rezultatele Proiectului dintre Primăria Municipiului Timişoara şi GTZ

Proiectul de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică din Timişoara” între Primăria Municipiului Timişoara (PMT)

01.03.2010

Aprobare finală Plan Urbanistic Zonal - Malurile Canalului Bega

Prin Hotărârea Consiliului Local 27/26.01.2010 a fost  aprobarea Planul Urbanistic Zonal "Malurile Canalului Bega Timişoara". Acesta

04.01.2010

Iluminarea şi semnalizarea clădirilor istorice

Clădirile care au facut obiectul lucrărilor de reabilitare în cadrul proiectelor demonstrative vor fi puse

Str. Ştefan cel Mare, nr. 17 (zona de reabilitare urbană Fabric)
» IMPRESSUM
Proiect de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a cartierelor istorice din Timişoara” © 2006-2007
« toate stirile
Elevii din cartierele istorice participă la Campania Antiplastic

Elevii din 15 şcoli din cartierele istorice Cetate, Iosefin şi Fabric şi din zone adiacente acestora sunt principalii susţinători şi participanţi în campana antiplastic – o campanie de combatere a înlocuirii ferestrelor istorice cu ferestre cu tamplărie din PVC. Campania a fost iniţiată la jumătatea lunii martie de către Primăria Municipiului Timişoara prin Centrul de Coordonare pentru Reabilitarea Cartierelor Istorice din Timişoara (CCRCIT) împreună cu Societatea Germană pentru Cooperare Tehnică (GTZ) şi va dura pâna la finalul lunii mai.
Acţiunea urmăreşte alertarea cetăţenilor în privinţa unui fenomen cu efecte nefaste asupra aspectului şi funcţionalităţii ferestrelor istorice, a clădirilor şi a zonelor istorice, în general. Elevii şi profesorii din şcolile participante au hotărât să spună „Nu tamplăriei din plastic în cartierele istorice!” printr-o competiţie între echipele din şcolile chemate la apel. Elevii vor încerca să ducă mai departe mesajul acesta cât mai bine, prin afişe, bloguri, website-uri, interviuri, aplicare de chestionare, filmuleţe şi reportaje pe care ei le vor concepe.
Fiecare clasă de elevi îşi reprezintă în competiţie, şcoala şi cartierul istoric în care aceasta este situată. Cîştigătorii vor fi echipele cele mai unite, cele mai entuziaste şi implicate în lucrul pentru proiect. Fiecare dintre clasele competitoare va investiga cartierul istoric pe care elevii îl strabat străbat în drumul spre şcoală. Vor observa şi fotografia detalii ale unor clădiri pe lângă care trec de multe ori, dar pe care, din obişnuinţă nu le mai observă. Vor folosi rezultatele observaţiilor, dicuţiilor cu colegii, cu profesorii care îi îndrumă, cu familia, cu cetăţeni din cartierele istorice în materiale care să promoveze cât mai clar intervenţiile corecte asupra ferestrelor istorice şi clădirilor istorice, în general.
Din simpla observaţie, au concluzionat că intervenţiile care au loc deteriorează aspectul clădirilor. În întâlnirile cu reprezentanţi ai Centrului de Coordonare pentru Reabilitarea Cartierelor Istorice din Timişoara (CCRCIT) au aflat lucruri despre cartierele istorice, despre clădirile istorice, despre importanţa lor pentru identitatea oraşului nostru. Au invatat despre intervenţiile corecte şi cele greşite. Ne-am oprit apoi la ferestrele istorice. Au invatat cum se poate interveni corect şi ce efecte au intervenţiile greşite şi s-au apucat de lucru. Investighează, cercetează, se informează, fotografiază, împart pliante informative despre intervenţiile corecte asupra ferestrelor istorice, dicută între ei, cu prietenii, familia, proprietari de clădiri istorice, cetăţeni ai oraşului. Rezultatele lucrului vor constitui obiectul unei expoziţii care va avea loc între 18 şi 23 mai. Iar echipa cea mai unită, cea mai entuziastă, cea mai implicată va câştiga competiţia.
Ne adresăm, prin această acţiune, în mod direct elevilor, tinerilor şi potenţialului lor de cunoaştere, implicare şi reformare a mentalităţilor celor din jur. Aducem în atenţie unul dintre elementele costructive reprezentative ale clădirilor istorice afectate de intervenţii greşite, în vederea aplicării măsurilor de reabilitare corectă. Prin intermediul elevilor, pentru că ei sunt viitorul, ne adresăm în locuitorilor din zonele istorice, dar şi tuturor cetăţenilor Timişoarei, să aibă grijă de zonele istorice timişorene, „inimă a oraşului”, acolo de unde oraşul nostru şi-a clădit viaţa.
Mai multe informaţii despre campania antiplastic şi măsurile de reabilitare corecte puteţi obţine prin Centrul de Coordonare pentru Reabilitarea Cartierelor Istorice, serviciu din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara. Biroul nostru se află în Str. Stefan cel Mare, nr. 2. Aveţi, de asemenea, la dispoziţie pagina noastră de internet www.gtztm.ro şi materiale informative cu recomandări utile pentru o reabilitare corectă.

Prezentare Campania Antiplastic

 

http://campania-antiplastic.blogspot.com/


» realizat de DOW MEDIA