01.03.2010

Rezultatele Proiectului dintre Primăria Municipiului Timişoara şi GTZ

Proiectul de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică din Timişoara” între Primăria Municipiului Timişoara (PMT)

01.03.2010

Aprobare finală Plan Urbanistic Zonal - Malurile Canalului Bega

Prin Hotărârea Consiliului Local 27/26.01.2010 a fost  aprobarea Planul Urbanistic Zonal "Malurile Canalului Bega Timişoara". Acesta

04.01.2010

Iluminarea şi semnalizarea clădirilor istorice

Clădirile care au facut obiectul lucrărilor de reabilitare în cadrul proiectelor demonstrative vor fi puse

Str. Piaţa Plevnei, nr. 6 (zona de reabilitare urbană Iosefin)
» IMPRESSUM
Proiect de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a cartierelor istorice din Timişoara” © 2006-2007
« toate stirile
Dezbaterea pentru Ómbunătăţirea nivelului de trai Ón zonele Fabric şi Iosefin s-a bucurat de interes din partea cetăţenilor

Circa 40 persoane au participat la dezbaterea publică despre îmbunătăţirea nivelului de trai în cartierele istorice Fabric şi Iosefin. Aceasta avut loc la Atelierul de Urbanism din Piaţa Victoriei. La festivitate au fost invitaţi colaboratori ai administraţiei locale, ai GTZ şi ai biroului de architectură ARCHAEUS, care fac parte din echipa de lucru ce elaborează în prezent cereri de finanţare pentru fonduri europene pentru reabilitarea celor două cartiere istorice.
La dezbatere au participat pe lângă cetăţeni ai celor două cartiere istorice şi studenţi ai universităţilor din oraş, reprezentanţi ai economiei locale şi colaboratori ai Consiliului Local. În cadrul discuţiilor precum şi în mici ateliere cu colaboratorii grupului de lucru au fost comentate propuneri şi au fost studiate diverse idei.
Interesul dezbaterii a fost în special revitalizarea Canalului Bega, ca legătură între Iosefin şi Fabric. O altă temă importantă a fost reabilitarea monumentelor istorice şi întrebarea cum se poate ajunge la un acord între diverşii proprietari ai unui imobil în vederea înfiinţării unei asociaţii active de locatari/proprietari. S-a convenit că trebuie popularizată oferta de consultanţă gratuită.
Propunerile participanţilor vor fi incluse în documentaţia de accesare pentru fonduri europene. Pentru începutul lunii decembrie se va stabili o prezentare definitivă a conceptelor respective.

Precizăm că rolul cetăţenilor în elaborarea planului pentru dezvoltare urbană este fundamental. Sentimentul de implicare comunitară şi de coeziunea socială constituie puncte esenţiale pe agenda de lucru a acestei echipe. Fără sprijinul şi implicarea locuitorilor celor două cartiere elaborarea şi punerea în aplicare a proiectelor de reabilitare urbană nu va fi posibilă. Dorim iniţierea unui dialog constructiv pentru ca împreună să schimbăm imaginea şi să sporim confortul acestor două cartiere cu rezonanţă istorică (nu doar din punct de vedere arhitectural) pentru municipiul Timişoara.

Aşteptăm remarcile şi propunerile dumneavoastră şi vă stăm la dispoziţie  pentru sugestii şi discuţii.


» realizat de DOW MEDIA