01.03.2010

Rezultatele Proiectului dintre Primăria Municipiului Timişoara şi GTZ

Proiectul de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică din Timişoara” între Primăria Municipiului Timişoara (PMT)

01.03.2010

Aprobare finală Plan Urbanistic Zonal - Malurile Canalului Bega

Prin Hotărârea Consiliului Local 27/26.01.2010 a fost  aprobarea Planul Urbanistic Zonal "Malurile Canalului Bega Timişoara". Acesta

04.01.2010

Iluminarea şi semnalizarea clădirilor istorice

Clădirile care au facut obiectul lucrărilor de reabilitare în cadrul proiectelor demonstrative vor fi puse

Piaţa Unirii, nr. 9 (zona de reabilitare urbană Cetate)
» IMPRESSUM
Proiect de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a cartierelor istorice din Timişoara” © 2006-2007
« toate stirile
Deschiderea expoziţiei „Abordarea corectă a măsurilor de reabilitare”

În 22 mai, orele 11:00, expoziţia „Abordarea corectă a măsurilor de reabilitare” îşi deschide porţile pentru dumneavoastră. Acţiunea se desfăşoară sub patronajul Primăriei Timişoara şi al Societăţii Germane pentru Colaborare Tehnică (GTZ). Perioada de desfăşurare este 22 mai - 30 iunie, iar locul de desfăşurare, Atelierul de Urbanism din str. Alba Iulia nr. 2.
Expoziţia “Abordarea corectă a măsurilor de reabilitare” va fi, de asemenea, prilej de lansare a „Îndrumarului pentru intervenţiile asupra clădirilor din cartierul Cetate şi al altor zone istorice protejate din Timişoara”. Acesta este editat de către Proiectul de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a cartierelor istorice”. Materialul, realizat după modelul Îndrumarului pentru oraşul Sibiu, a fost aprobat de către Consiliul Local al Municipiului Timişoara.
„Abordarea corectă a măsurilor de reabilitare” se adresează mai puţin arhitecţilor şi specialiştilor în meserii tradiţionale, ci mai cu seamă locuitorilor şi proprietarilor care sunt confruntaţi cu o seamă de întrebări şi probleme atunci când doresc să execute lucrări de reabilitare sau măsuri în vederea conservării.
Expoziţii similare au avut loc în Sibiu, capitala culturală europeană a anului ce a trecut, în Oradea, Braşov şi Bistriţa. Formatul a fost în detaliu personalizat conform specificului peisajului urbanistic al oraşului Timişoara, oraş cu un patrimoniu bogat de clădiri istorice.
În perioada de peste patru decenii a regimului comunist, lucrările de întreţinere curentă necesare în zonele istorice ale Timişoarei au fost în cea mai mare parte neglijate. După anul 1990, activitatea de construcţii şi reparaţii din zonele istorice a cunoscut numeroase abordări greşite.
Prin intermediul acestei expoziţii “Abordarea corectă a măsurilor de reabilitare” dorim să îndemnăm proprietarii să conştientizeze şi să decidă în favoarea conservării precum şi a reabilitării şi a modernizării corecte a clădirii pe care o deţin.
Pentru informaţii suplimentare nu ezitaţi sa ne contactaţi.
Centrul de Reabilitare Urbană Timişoara (str. Ştefan cel Mare, nr. 2, tel: 0256.435.436 ).

 

Îndrumar pentru intervenţiile asupra clădirilor din cartierul Cetate şi al altor zone istorice protejate din Timişoara» realizat de DOW MEDIA