01.03.2010

Rezultatele Proiectului dintre Primăria Municipiului Timişoara şi GTZ

Proiectul de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică din Timişoara” între Primăria Municipiului Timişoara (PMT)

01.03.2010

Aprobare finală Plan Urbanistic Zonal - Malurile Canalului Bega

Prin Hotărârea Consiliului Local 27/26.01.2010 a fost  aprobarea Planul Urbanistic Zonal "Malurile Canalului Bega Timişoara". Acesta

04.01.2010

Iluminarea şi semnalizarea clădirilor istorice

Clădirile care au facut obiectul lucrărilor de reabilitare în cadrul proiectelor demonstrative vor fi puse

Str. Ştefan cel Mare, nr. 33 (zona de reabilitare Fabric)
» IMPRESSUM
Proiect de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a cartierelor istorice din Timişoara” © 2006-2007
« toate stirile
Curs „Evaluarea lucrărilor de dulgherie la proiectele demonstrative şi măsuri pentru protecţia corectă a lemnului”

Seria de cursuri organizate sub tutela Proiectului de cooperare româno-german "Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a cartierelor istorice din Timişoara" continuă. În intervalul 14-19 iulie va avea loc trainig-ul „Evaluarea lucrărilor de dulgherie la proiectele demonstrative şi măsuri pentru protecţia corectă a lemnului”, susţinut de către domnul Henning Nitze, maistru dulgher german din cadrul Camerei de Meserii din Mainz.
Prima parte a cursului se adresează arhitecţilor consultanţi ai Proiectului de cooperare româno-german implicaţi în proiectele demonstrative destinate reabilitării corecte a clădirilor istorice din Timişoara. Discuţiile vor fi la faţa locului şi se vor focusa pe tema reabilitării acoperişurilor şi a mansardelor istorice.
A doua parte a cursului se adresează studenţilor de la Facultatea de Arhitectură din Timişoara şi va viza tema degradării lemnului şi a măsurilor pentru protejarea chimică a lemnului. Cursul se va desfăşura în incinta Facultăţii de Arhitectură.
Cursul îşi propune să întărească şi să extindă gradul de conştientizare cu privire la degradările lemnului. În România există prea puţini specialişti în acest domeniu, astfel că, arhitecţii şi meşteşugarii trebuie încurajaţi în dobândirea cunoştinţelor de bază.
La începutul lunii august va urma un training similar, dar care se va ocupa de elementele de tâmplărie metalică.
Pentru mai multe informaţii nu ezitaţi să ne contactaţi la numărul de telefon 0256.435436 sau la sediul biroului nostru de pe str. Ştefan cel Mare, nr. 2.

Detalii curs „Evaluarea lucrărilor de dulgherie la proiectele demonstrative şi măsuri pentru protecţia corectă a lemnului”
» realizat de DOW MEDIA