01.03.2010

Rezultatele Proiectului dintre Primăria Municipiului Timişoara şi GTZ

Proiectul de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică din Timişoara” între Primăria Municipiului Timişoara (PMT)

01.03.2010

Aprobare finală Plan Urbanistic Zonal - Malurile Canalului Bega

Prin Hotărârea Consiliului Local 27/26.01.2010 a fost  aprobarea Planul Urbanistic Zonal "Malurile Canalului Bega Timişoara". Acesta

04.01.2010

Iluminarea şi semnalizarea clădirilor istorice

Clădirile care au facut obiectul lucrărilor de reabilitare în cadrul proiectelor demonstrative vor fi puse

Str. Dacilor, nr. 11 (zona de reabilitare Fabric)
» IMPRESSUM
Proiect de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a cartierelor istorice din Timişoara” © 2006-2007
« toate stirile
Clădirile istorice reabilitate şi Ón curs de reabilitare Ón anul 2009

Cooperare româno-germană între PMT si GTZ, prin proiectul „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a cartierelor istorice din Timişoara”
Guvernul Federal German a pus la dispoziţie Municipiului Timişoara o contribuţie financiară în valoare de 440.000 euro pentru desfăşurarea de activităţi demonstrative şi de training în scopul reabilitării prudente a imobilelor monumente istorice de interes deosebit, proprietate privată sau publică. Programul este derulat prin Centrul de Coordonare pentru Reabilitarea Cartierelor Istorice din Timişoara, serviciu din cadrul Direcţiei Dezvoltare.
Se vor reabilita următoarele clădiri istorice: Piaţa Unirii nr. 9, Piaţa Unirii 10, Str. G. Coşbuc nr. 1, Str. Timotei Cipariu nr. 1 şi vitrinele imobilului din Piaţa Romanilor/Ştefan cel Mare nr. 2.
Proprietarii imobilelor au participat cu 30% din costul total estimat al lucrărilor şi proiectul tehnic.

Piaţa Unirii nr. 9 este prima clădire care a beneficiat de reabilitare prin acest proiect. Lucrările au vizat refacerea anvelopei/învelişului imobilului împreună cu componentele decorative, recondiţionarea şarpantei, tâmplăria faţadelor principale şi elementelor de feronerie. Lucrarile au fost finalizate în luna iunie 2009.

   

Piaţa Unirii nr. 10 este în curs de reabilitare. Lucrările de reabilitare vizează aceleaşi elemente ca mai sus.

   

Str. Coşbuc nr. 1
este în curs de reabilitare. Lucrările de reabilitare vizează aceleaşi elemente ca mai sus.

 

Str. Timotei Cipariu nr. 1, a cărui proprietar este Biserica Reformată Timişoara-Cetate, a beneficait şi aceasta de o reabilitarea faţadelor exterioare, s-a înlocuit tâmplăria din PVC cu tâmplărie din lemn şi s-au restuarat vitriniile bisericii. Aceasta este clădirea în faţa căreia au început protestele timişorenilor din decembrie 1989.

 

Tot ca măsuri demonstrative vor fi întreprinse lucrări de reabilitare a vitrinelor de la parterul clădirii din Str. Ştefan cel Mare nr. 2/Piaţa Romanilor nr. 1. Vitrina iniţială din metal  va fi înlocuită cu o tâmplărie din lemn după modelul original.

 


Parteneriat între Primăria Municipiului Timişoara şi Ursus Breweries SA
„Împreună redăm frumuseţea Timişoarei”

Lucrările de reabilitare sunt întreprinse pentru clădirea din Piaţa Unirii nr. 10, în colaborare cu GTZ. Parteneriatul dintre Municipiul Timişoara şi Ursus Breweries susţine de asemenea reabilitarea unor clădiri de patrimoniu. Anul acesta, a fost reabilitată cladirea din Piaţa Unirii nr. 11, pe baza finanţării derulate din acest parteneriat.

   
» realizat de DOW MEDIA