01.03.2010

Rezultatele Proiectului dintre Primăria Municipiului Timişoara şi GTZ

Proiectul de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică din Timişoara” între Primăria Municipiului Timişoara (PMT)

01.03.2010

Aprobare finală Plan Urbanistic Zonal - Malurile Canalului Bega

Prin Hotărârea Consiliului Local 27/26.01.2010 a fost  aprobarea Planul Urbanistic Zonal "Malurile Canalului Bega Timişoara". Acesta

04.01.2010

Iluminarea şi semnalizarea clădirilor istorice

Clădirile care au facut obiectul lucrărilor de reabilitare în cadrul proiectelor demonstrative vor fi puse

Str. Lucian Blaga, nr. 8 (zona de reabilitare urbană Cetate)
» IMPRESSUM
Proiect de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a cartierelor istorice din Timişoara” © 2006-2007
« toate stirile
CAMPANIA ANTIPLASTIC - Prezentarea proiectelor şi premierea

500 de elevi însoţiţi de profesorii coordonatori şi organizatori. Spectacol, concurenţă, solidaritate, bucurie din plin, în Sala Filarmonicii, în data de 28 mai.
Aprilie şi mai, două luni de şcoală, două luni de muncă a elevilor şi profesorilor coordonatori, în Campania Anti-plastic. 15 proiecte, 15 clase şi grupuri de elevi din 15 şcoli din Cetate, Iosefin şi Fabric. Afişe, fotografii, scenete, clipuri, interviuri, website-uri, blog-uri toate inspirate de sloganul « NU tîmplăriei din plastic în cartierele istorice »..
Premianţii
Participanţii şi organizatorii s-au reunit pentru a-şi împărtaşi rezultatele şi pentru a împărţi premiile Fiecare grupă şi-a prezentat proiectul propriu cu originalitate, încredere, cu suflet. Aplauzele întregii săli au mers către fiecare dintre echipe. Premiile juriului au mers către Şcoala nr. 1. Elevii clasei a VI-a de la şcoala din Fabric vor fii răsplătiţi cu o excursie la Sibiu. Cetatea şi Elisabetinul au de asemenea premianţi. Cercul Multimedia de la Colegiul Naţional C.D. Loga va participa la Festivalul Plai, iar elevii clasei a VII-a D de la Şcoala nr. 22 vor învăţa cum să vâslească pe Bega, în caiace. Fiecare dintre participanţi va primi un bilet la Cursa Răţuştelor pe Bega din data de 20 iunie. Premiile oferite de către Primăria Municipiului Timişoara şi Societatea Germană pentru Cooperare Tehnică, organizatorii şi iniţiatorii Campaniei, au fost înmânate elevilor de către domnul viceprimar Adrian Orza. Impresionat de entuziasmul elevilor, viceprimarul Timişoarei i-a felicitat pe toţi participanţii şi a înmânat diplome fiecărei grupe. I s-a alăturat în felicitări şi încredere deplină acordată potenţialului pe care îl au, dl Rolf Maruhn, Consulul Germaniei la Timişoara.
Campania Anti-plastic în Street Delivery
Premianţii au stat de vorbă cu trecătorii de pe Strada Mercy, sâmbătă, în StreetDelivery. După ce s-au făcut auziţi cu detalii despre proiect, pe scena StreetDelivery, au coborât în stradă. Au cerut celor mari părerea despre reabilitarea ferestrelor istorice şi înlocuirea lor cu tâmplărie din PVC şi le-au oferit materiale informative despre măsurile corecte de reabilitare.
Bloguri şi Site-uri iniţiate de elevi în Campania Anti-plastic
Câteva dintre idelile antiplastic lansate de către elevi pe www. le puteţi descoperi la pe site-uri şi boguri realizate de ei : http://antiplastic.wordpress.com/ şi http://campania-antiplastic.blogspot.com/ realizatori, elevii din Cercul Multimedia din Colegiul Loga, identitateistorica.blogspot.com, al elevilor de la Liceul J.L.Calderon şi http://www.anti-plastic.webs.com/, site iniţiat de către elevii de la Liceul Bela Bartok din Timişoara. Rezultatele proiectului vor fi promovate în perioada următoare inclusiv pe site-urile Primăriei Timişoara şi Centrului de Coordonare pentru Reabilitarea Cartierelor Istorice din Timişoara – www.primariatm.ro şi www.gtztm.ro.

   
» realizat de DOW MEDIA