01.03.2010

Rezultatele Proiectului dintre Primăria Municipiului Timişoara şi GTZ

Proiectul de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică din Timişoara” între Primăria Municipiului Timişoara (PMT)

01.03.2010

Aprobare finală Plan Urbanistic Zonal - Malurile Canalului Bega

Prin Hotărârea Consiliului Local 27/26.01.2010 a fost  aprobarea Planul Urbanistic Zonal "Malurile Canalului Bega Timişoara". Acesta

04.01.2010

Iluminarea şi semnalizarea clădirilor istorice

Clădirile care au facut obiectul lucrărilor de reabilitare în cadrul proiectelor demonstrative vor fi puse

Str. Vasile Alecsandri, nr. 6 (zona de reabilitare urbană Cetate)
» IMPRESSUM
Proiect de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a cartierelor istorice din Timişoara” © 2006-2007
« toate stirile
Analiza şi interpretarea sondajului de opinie din cartierele Fabric şi Iosefin

Centrul de Reabilitare Urbană Timişoara (CRUT) a definitivat analiza şi interpretarea rezultatelor sondajului de opinie referitor la calitatea vieţii în cartierele istorice Fabric şi Iosefin.
Sondajul, care s-a derulat în 30 şi 31 august în cadrul Proiectului de reabilitare prudentă şi revitalizare economică a cartierelor istorice din Timişoara, a fost organizat de CRUT pentru a afla ce îi mulţumeşte şi ce îi nemulţumeşte pe locuitorii acestor cartiere şi ce măsuri consideră aceştia că ar fi necesare pentru a îmbunătăţi viaţa în aceste zone.
CRUT a desfăşurat acţiunea ca o modalitate de consultare publică folosită pentru fundamentarea documentaţiilor de accesare a fondurilor structurale în cadrul Planului Operaţional Regional.
Sondajul, în cadrul căruia au fost chestionate 70 de persoane şi consultate 200 de persoane, a arătat că 95% dintre aceştia au considerat că reabilitarea clădirilor istorice şi reamenajarea spaţiilor publice (pieţe, parcuri etc) ar duce la o creştere simţitoare a calităţii vieţii în cele două cartiere.
O altă dorinţă a respondenţilor este reamenajarea malurilor canalului Bega pentru transformarea lor în spaţii de petrecere a timpului liber, cu crearea unor piste pentru biciclete. Pe lângă acestea, locuitorii chestionaţi au arătat că ar fi necesară înfiinţarea mai multor locuri de joacă pentru copii. Cea mai critică problemă a fost considerată salubrizarea deficitară, depozitarea gunoiului şi mizeria care distruge imaginea oraşului.
Sondajul a mai arătat că trei sferturi dintre chestionaţi şi-au exprimat dorinţa de a se implica în activităţile de reabilitare urbană, cu toate că mulţi dintre ei nu au nici o idee despre ce înseamnă acest lucru, ceea ce a arătat că lipsesc organismele care să asigure contactul cetăţenilor cu informaţia şi decizia în chestiuni urbane. Proiectul de regenerare urbană durabilă la care lucrează CRUT va căuta să ofere soluţii pentru o conlucrare mai strânsă a locuitorilor acestor cartiere cu edilii oraşului.
Un al lucru important a rezultat din sondaj şi anume că peste 80% din locuitori simt o strânsă legătură cu zona în care locuiesc şi mulţi dintre ei, în ciuda lipsurilor, vor să continue să locuiască aici.
Pentru mai multe informaţii despre Proiectul de reabilitare prudentă şi revitalizare economică, vizitaţi biroul nostru de pe str. Ştefan cel Mare, nr. 2 sau sunaţi la numărul de telefon 0256.435436.


 

 

» realizat de DOW MEDIA