01.03.2010

Rezultatele Proiectului dintre Primăria Municipiului Timişoara şi GTZ

Proiectul de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică din Timişoara” între Primăria Municipiului Timişoara (PMT)

01.03.2010

Aprobare finală Plan Urbanistic Zonal - Malurile Canalului Bega

Prin Hotărârea Consiliului Local 27/26.01.2010 a fost  aprobarea Planul Urbanistic Zonal "Malurile Canalului Bega Timişoara". Acesta

04.01.2010

Iluminarea şi semnalizarea clădirilor istorice

Clădirile care au facut obiectul lucrărilor de reabilitare în cadrul proiectelor demonstrative vor fi puse

Piaţa Traian, nr. 7 (zona de reabilitare Fabric)
» IMPRESSUM
Proiect de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a cartierelor istorice din Timişoara” © 2006-2007
« toate stirile
Īndrumar pentru intervenţiile asupra clădirilor istorice din cartierul Cetate şi din alte zone istorice protejate din Timişoara

Prin hotărârea nr. 224 din 22 mai 2008 a Consiliului Local al Municipiului Timişoara, a fost aprobat Îndrumarul pentru intervenţiile asupra clădirilor istorice din cartierul Cetate şi din alte zone istorice protejate din Timişoara. Acest material a fost editat de către Proiectul de cooperare româno-german „Reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a cartierelor istorice din Timişoara” şi realizat după modelul Îndrumarului pentru oraşul Sibiu.
Ţinând cont că în Timişoara există peste 14.500 de clădiri istorice, păstrarea patrimoniului cultural istoric şi îmbunătăţirea condiţiilor de trai şi de locuit, reprezintă o importantă provocare pentru Municipiul Timişoara.
Îndrumarul a fost realizat într-o manieră accesibilă oricui, el fiind adresat în primul rând locuitorilor cartierelor istorice, dar şi instituţiilor implicate în gestionarea ansamblurilor istorice sau în activităţi legate de construcţii şi echipare edilitară.
Se doreşte ca această publicaţie să servească drept ghid, care să vină în întâmpinarea celor implicaţi, în scopul sensibilizării privind o reabilitare adecvată.
Prin intermediul unor explicaţii succinte şi al unor exemple ilustrate, cititorul este informat despre prevederile pe plan local în domeniul ocrotirii monumentelor. Prezentarea ilustrată a unor realizări pozitive şi negative va fi însoţită de recomandările asupra măsurilor planificate.
Îndrumarul va fi lansat pe 22 mai 2008, o dată cu deschiderea expoziţiei „Abordarea corectă a măsurilor de reabilitare”.

Îndrumar pentru intervenţiile asupra clădirilor istorice din cartierul Cetate şi din alte zone istorice protejate din Timişoara
» realizat de DOW MEDIA